Oπερ σημαίνει πως περίπου ο μισός πληθυσμός της γης παρακολουθεί όσα παίζονται στα γήπεδα της Βραζιλίας.
Αδιαφιλονίκητος βασιλιάς των σπορ, το ποδόσφαιρο ενώνει ολόκληρη την υφήλιο μπροστά από μια οθόνη. Το Μουντιάλ του 2014 μάλιστα έχει βάλει πλώρη για να γίνει το γεγονός με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στα παγκόσμια τηλεοπτικά χρονικά.
Οι... νέες αγορές
Το εντυπωσιακό δε είναι πλέον ότι η στρογγυλή θεά έχει αρχίσει να λατρεύεται και σε χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Αυστραλία, που δεν φημίζονταν ως παραδοσιακά ποδοσφαιρόφιλες. Ενδεικτικά, το ΗΠΑ-Πορτογαλία έμελλε να γίνει το ποδοσφαιρικό παιχνίδι με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στα αμερικανικά χρονικά. Το παρακολούθησαν 24,7 εκατ. άτομα (στα δίκτυα ESPN και Univision).
Κατά τα λοιπά, το 2-1 της Ιταλίας έναντι της Αγγλίας το παρακολούθησαν 14,2 εκατ. άνθρωποι στη Βρετανία (BBC1) και 12,8 εκατ. στην Ιταλία (RAI 1), αριθμοί που αποτελούν ρεκόρ τηλεθέασης και στις δύο χώρες για το 2014.
Ρεκόρ σημειώθηκε και στη Γερμανία, όπου 26,4 εκατ. άτομα είδαν στο κανάλι ARD την εθνική τους ομάδα να κατατροπώνει την Πορτογαλία με 4-0.
Το Βραζιλία-Κροατία προσέλκυσε 42,9 τηλεθεατές μόνο στη Βραζιλία (στο βραζιλιάνικο τηλεοπτικό δίκτυο Globo), σημειώνοντας κι αυτό ρεκόρ για το 2014.
Ρεκόρ τηλεθέασης για φέτος είχαμε και στην Ιαπωνία, όπου 34,1 εκατ. άνθρωποι παρακολούθησαν το Ιαπωνία-Ακτή Ελεφαντοστού στο κανάλι NHK.
Αλλά και εν Ελλάδι, η πρόκριση της εθνικής μας στο ματς Ελλάδα-Ακτή Ελεφαντοστού σημείωσε το απόλυτο ρεκόρ τηλεθέασης (έως και 85% στο γενικό σύνολο), ξεπερνώντας ακόμη και τον τελικό του EURO 2004.
Η μουντιαλική φρενίτιδα αντικατοπτρίζεται φυσικά και στα social media (Facebook, Twitter κ.ά.). Ενδεικτικά, το Βραζιλία-Κροατία προκάλεσε περισσότερα από 12,2 εκατ. τιτιβίσματα στο Twitter και το Γερμανία-Πορτογαλία ακολούθησε με πάνω από 8,9 εκατ. tweets. Και να σκεφτεί κανείς πως τα μεγάλα ντέρμπι... έπονται.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου